De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.
Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan kunt u hiervoor een boete krijgen van de RDW of van de politie.

Benzine voertuigen: Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-1-2020 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-1-2024, daarna 1-1-2026, daarna 1-1-2028 en daarna ieder jaar.

Diesel voertuigen: Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na drie jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-6-2020 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-6-2023 en daarna ieder jaar.

Alle soorten auto’s voor 2005:

Eerder APK keuren dan de APK vervaldatum

Wilt u de APK eerder laten keuren dan de daadwerkelijke vervaldatum? Dat kan! En zelfs zonder de datum van de volgende APK te vervroegen. Dit gaat als volgt:

Voorbeeld voertuig APK twee maanden voor de APK vervaldatum

De APK vervaldatum is op 1-6-2023. Wilt u maximaal twee maanden van te voren uw APK laten uitvoeren, dus bijv. op 1-4-2023, dan is de volgende APK vervaldatum opnieuw 1-6-xxxx, afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden.

Voorbeeld APK keuren meer dan twee maanden van te voren

Laat u uw auto meer dan twee maanden voor de daadwerkelijke APK vervaldatum keuren, dan wordt die datum uw nieuwe APK vervaldatum.

Gratis Apk

Indien de APK en een grote onderhoudsbeurt tegelijkertijd worden uitgevoerd is de APK ‘gratis’. U betaald dan alleen de verplichte metingen, administratiekosten en de RDW afmeldkosten. Als uit de keuring blijkt dat uw auto wettelijke gebreken heeft, kunnen we in overleg met u, overgaan tot reparatie. Uw auto kan dan de garage weer goedgekeurd verlaten.
In verband met onze werkplaats planning verzoeken wij u vriendelijk tijdig een afspraak met ons te maken. Dit is mogelijk via e-mail of via telefoon. Ons telefoonnummer is 0318-573275. Appen mag ook!

APK Service AutoPol Frequentie schema APK AutoPol
whatsapp link naar AutoPol